Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni düzenlemeler geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen haftalarda sağlıktan seyahate, haberleşmeden ulaştırmaya kadar milyonlarca emekli için yeni sosyal destek paketini duyurdu. Işıkhan, 17 Mayıs'ta "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında konuşmalarında, emeklilerin tüm illerde bulunan kamu çatısı altında olan misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli yararlanacaklarını açıklamıştı.

Emeklilere yönelik destek programından biri daha yürürlüğe geçti.

Yüzde 20 İndirimli Seyahat Edebilecekler

Şehirlerarası otobüs taşımacılığında görevli olan gerçek ve tüzel kişilerce emekli olduğunu beyan edenlere tarife üzerinden yüzde 20 indirim uygulanmasına ilişkin karar hayata geçti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında paylaşılan ve karayolu taşıma yönetmeliğinde değişikliğe giden yönetmeliğe ilave yapılan geçici bir maddeye göre, 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak şekilde , emekli olduğunu bilgi ve belgeyle beyan ve kanıtlayanlara, kesilecek yolcu biletlerinde Ulaştırma Bakanlığı'na sunulan tarife üzerinden yüzde 20 indirim sağlanacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 59 işçi alınacak! Başvurular başladı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 59 işçi alınacak! Başvurular başladı

Karara Uymayanlara Yaptırım

Bu karara aykrıı davranan karayolu taşımacılığına, B1 ve D1 yetki belgesi sahiplerine, her bir ihlal için 5 uyarı verilecek.