Güncel

Emeklilik sistemi değişecek mi? Cevdet Yılmaz'dan net açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son günlerde gündemde olan "Emeklilik sistemi değişecek mi?" sorusuna yanıt verdi. Yılmaz, sosyal güvenlik sisteminde değişiklik yapılmayacağını ancak tamamlayıcı adımlar atılacağını belirtti. Yılmaz, aynı zamanda ekonomiye dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

Emeklilik sistemi değişmeyecek, tamamlayıcı adımlar atılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca kişinin merak ettiği emeklilik sistemiyle ilgili son durumu açıkladı. Sosyal güvenlik sisteminde köklü bir değişiklik olmayacağını ifade eden Yılmaz, "Esas şemsiyemiz sosyal güvenlik sistemi olacak ve ikame edici değil, tamamlayıcı adımlar atacağız." dedi. Emeklilere sağlanan zamlarla ilgili olarak da konuşan Yılmaz, "Bu yıl enflasyonun yüzde 41,5 olmasını beklerken, emeklilerimize bunun iki katı oranında artış sağladık." şeklinde açıklamada bulundu.

Enflasyonu düşürmek ana hedef

Yılmaz, ekonomi gündeminde enflasyonun düşürülmesi, büyüme, deprem yaralarının sarılması ve kalıcı refah sağlanması gibi dört temel hedefin bulunduğunu belirtti. Orta Vadeli Program’ın (OVP) en önemli amacının enflasyonu tek haneye indirmek ve fiyat istikrarını sağlamak olduğunu vurguladı. Ekonomik belirsizliklere karşı kararlı adımlar attıklarını belirten Yılmaz, "Ekonominin düşmanı belirsizliktir; siyasi veya politika belirsizlikleri ortadan kaldırmamız büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Büyüme ve enflasyon arasında denge sağlanacak

Ekonomi politikalarının anlık kararlardan uzak, uzun vadeli planlamalarla yürütüldüğünü söyleyen Yılmaz, büyümenin kompozisyonuna dikkat çektiklerini ifade etti. "Büyümeyi tüketim üzerinden sağlamak, daha enflasyonist bir ortam yaratır. Bizim hedefimiz, üretim üzerinden büyümek ve bu da dezenflasyon politikasına destek olur." dedi. Yılmaz, büyümenin nimetlerini toplumun tüm kesimlerine yaymayı amaçladıklarını, özellikle deprem sonrası önceliklerin yeniden değerlendirileceğini belirtti.

KKM'de düşüş sürüyor

Cevdet Yılmaz, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki düşüşe de dikkat çekerek, geçen yıl 125-126 milyar dolar olan KKM miktarının şu anda 50 milyar doların altına indiğini açıkladı. Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırımlardaki payını yüzde 1,5'e yükseltmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Yılmaz, "Kredi notlarının değişip değişmemesi onların bileceği iş; biz riskleri azaltarak ve bünyemizi sağlamlaştırarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.