Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik işlemleri hakkında uyarıda bulundu. Erdursun, "Bu uyarıyı dikkate almayanların emeklilikleri 11 yıl 1 ay 10 gün uzayabilir" şeklinde bir açıklama yaptı.

Türkiye'de emeklilik sisteminde değişiklikler gündemde. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, daha adil, dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi oluşturulması gerektiğini belirterek, sistemin prim miktarı, yaş ve ödenen süreye göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etmişti.

WhatsApp, Narin Güran Davasındaki Silinen Mesajlar Hakkında Açıklama Yaptı WhatsApp, Narin Güran Davasındaki Silinen Mesajlar Hakkında Açıklama Yaptı

Güler'in işaret ettiği değişiklikler üzerinde çalışmalar devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik işlemleri hakkında önemli bilgiler verdi.Erdursun, 1 Mayıs 2021 öncesi ödenmeyen Bağ-Kur borçlarının silindiğini, ancak 1 Mayıs 2021 sonrasında bu borçların silinmediğini hatırlattı.

Ayrıca, emeklilik için son 2520 günün statüyü belirlediğini ve SSK'dan emekli olmak isteyenlerin Bağ-Kur'a geçtiğinde daha fazla prim ödemesi gerektiğini belirtti.

Bağ-Kur borçlarını ödemeyip sildirenlerin 1 Mayıs 2021 tarihine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Erdursun, bu tarihten sonra 1261 gün Bağ-Kur'da kalmamaları gerektiğini belirtti. Bağ-Kur'dan ayrılmayanlar için emeklilik süresinin SSK'dan 5000-5975 gün yerine Bağ-Kur'dan 9000 güne çıkabileceğini ve bu durumun emekliliği 8 yıl 4 ay 25 gün ile 11 yıl 1 ay 10 gün arasında uzatabileceğini açıkladı.