Hükümet, emeklilik sisteminde yeni değişiklikler üzerine çalışmalara başladı. Bu kapsamda, emeklilik prim gün sayısına göre maaş formülü ve kök maaş düzenlemesi gibi adımlar atılacak. Emeklilik yaşının yükseltilmesi de seçenekler arasında bulunuyor.

Devlete para ödemeyen '30 bin hayalet' yakalandı! Devlete para ödemeyen '30 bin hayalet' yakalandı!

Emeklilik Sistemi Değişecek mi?

Prim Gün Sayısına Göre Maaş: Yeni düzenlemelerle birlikte prim gün sayısı yeniden belirlenecek ve herkes ödediği prim miktarına göre emekli maaşı alacak.

En Düşük Emekli Aylığına Limit: Hükümetin masasında yer alan formüllerden biri de en düşük emekli aylığı konusu. En düşük emekli aylığına bir limit getirilecek ve bu maaşa uygulanan Hazine desteği sona erecek.

Sosyal Destek: Düşük emekli maaşı alanlara sosyal destekler sağlanacak. Bu destekler, yol, yakıt, gıda ve ulaşım adı altında yapılacak. Ayrıca nakit olarak kira yardımı da masada.

Emeklilik Yaşı Yükselecek mi? Yapılan çalışmalara göre, emeklilik yaşı kadınlarda 60, erkeklerde ise 65'e yükseltilebilir. Ancak bu durum, EYT ile getirilen hakları etkilemeyecek. Yeni düzenlemelerin 2025 bütçesi sonrası ele alınması bekleniyor.