Güncel

Emekliye müjde: Banka promosyonlarında çift ödeme fırsatı

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Bankalar emekli vatandaşları kendi müşterileri olması için yeni fırsatları önüne seriyor. Geçtiğimiz günlerde bir kamu bankası emeklilere iki promosyon ödemesi yapmaya hazırlandığını duyurdu.Peki promosyon ödemelerinde son durum nedir? İşte merak edilen detaylar...

Abone Ol

En son temmuz ayı emekli maaşına gelen zammın ardından bankalarda promosyon ödemelerini değiştirmek için kolları sıvadı. Mevcut durumda bankalarda promosyon ödemesinin 18 bin TL seviyelerinde olduğu belirtiliyor ancak fatura ödeme talimatı, kredi kartı vs. gibi ek ödemeler ile bu tutar 18 bin TL’yi de geçiyor.

24 BİN TL’YE VARAN ÖDEME!

Son zamanlarda bankalar arasında kampanyasıyla öne çıkan Vakıfbank olarak açıklandı. Vakıfbank 30 Eylül tarihine kadar emeklilere iki promosyon ödemesi birden yapacağını açıkladı. Şu an için 12 bin TL olan promosyona ek 12 bin TL’ye kadar nakit ödeme yapılacağı değerlendiriliyor. Bu sayede emekliler 24 bin TL promosyon tutarına sahip oluyorlar. Söz konusu kampanyanın emekli maaşını Vakıfbank’a geçiren ya da yeni emekli olmuş kişiler için geçerli olduğu biliniyor.


BANKALARDA ÇİFT PROMOSYON YARIŞI BAŞLAR MI?
Konuyla ilgili merak edilen detayları aktaran Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu açıklamalarda bulundu: “Bu sene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle ‘Emekliler Yılı’ ilan edildi ve emekliler.gov.tr üzerinden emekliler için binlerce kurumla anlaşma yapıldı. Bu indirimler emeklilerin alım gücünü artırmak amacıyla yapıldı.

Vakıfbank üzerinden çift promosyon kampanyası oluşturuldu. Emekliler eğer 20 bin TL ve üzeri maaş alıyorsa bankanın enstrümanlarını kullanırsa, ödeme talimatı, kredi kartı alma ya da BES gibi enstrümanları kullanırsa 24 bin TL’ye varan bir promosyon ödeniyor.

Vakıfbank’ın yapmış olduğu bu anlaşmayı diğer bankalar da izleyecektir. Emekliler mutlak suretle promosyon yenileyecekse mutlak suretle pazarlık yapıp, diğer bankaları araştırarak anlaşma yapabilirler.

Diğer bankalar da Vakıfbank’ı izleyecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada kamu bankalarında promosyon tutarlarının artırıldığını ve özel bankaların da bunu izleyeceğini söylemişti. Özel bankalar ve kamu bankalarının TL’ye ihtiyacı olduğu için promosyon kapma yarışına girmişlerdi. Ben diğer bankaların da çift promosyon vereceğini düşünüyorum.


'YÜZ YÜZE YAPMAK DAHA MANTIKLI'

Emekliler e-Devlet üzerinden banka seçimi yapabiliyorlar, yüz yüze gidip pazarlık yapmak daha mantıklıdır. Öncelikle eski anlaşmayı iptal ederek e-Devlet üzerinden yeni bankayı seçebiliyorlar.

PROMOSYON TUTARLARINDA BİR DEĞİŞİKLİK OLUR MU?

Piyasada TL azalırsa, yurt dışından döviz girişiyle birlikte bunun bir TL karşılığı oluşturulmak zorunda. Merkez Bankası depo alım ihaleleri, zorunlu karşılık oranlarının artırılmasıyla piyasadaki fazla parayı çekiyor ama bankalar da daha maliyetsiz olan, yurt içinde dolaşımda olan parayı kendileri almak isteyecektir. Bu nedenle müşteri toplamak için promosyon tutarlarını daha da artıracaklardır” şeklinde değerlendirdi.