Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ders kitabı dağıtım ihalesi, kamuoyunda çeşitli endişelere ve sorulara neden oldu. 2024-2025 öğretim yılı için İstanbul İli Sancaktepe İlçesi'ndeki tüm okullarda okuyan öğrenciler için yapılacak olan ücretsiz ders kitaplarının dağıtım işi, ihale süreciyle ilgili bazı şüpheleri gündeme getirdi.

İhale, 30 Temmuz 2024 tarihinde yapılmış ve 13 Ağustos 2024 tarihinde sözleşme imzalandığı iddia edilirken. Yaklaşık maliyetin 995.000 TL olduğu pazarlık usulü ihaleye sadece bir firma katıldığı ve 993.000 TL bedelle, yalnızca 2.000 TL'lik bir indirimle sözleşme imzalandığı ifade edildi.

Bakan Yumaklı: Önümüzdeki üç güne dikkat Bakan Yumaklı: Önümüzdeki üç güne dikkat

Bu gelişmelerin ardından, kamuoyunda pazarlık usulü ile yapılan bu ihale konusunda yetkililerden yanıt beklenen sorular gündeme geldi:

Pazarlık usulü ile yapılan bu ihaleye kaç davetiye gönderildi?


İhaleye sadece bir firmanın katıldığı ve yeterli rekabetin oluşmadığı bu durumda, ihale neden iptal edilmedi?


İddia edildiği gibi İhalenin yaklaşık maliyeti 995.000 TL ise, 993.000 TL'ye imzalanan bu sözleşmede herhangi bir usulsüzlük ya da tuhaflık olup olmadığı sorgulandı mı?


Şayet gerçekleştirme yetkilisi Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş ise, bu sözleşmeyi kırım oranı düşük olduğu için neden iptal etmedi?