Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda Yerel Seçim Stratejilerini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda, yerel seçimler için belirlenen belediye başkanı adaylarını açıkladı. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, Erdoğan'ın açıklamaları öne çıktı

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekerek, şehit düşen Filistinli kardeşlere Allah'tan rahmet diledi. Filistin'e destek mesajları verdi ve zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için çaba göstereceklerini ifade etti.

Toplantının ana gündemi olan yerel seçimlere geçişte, Erdoğan, partisinin adaylarını tanıtarak, başarılar diledi. İstişare kültürünü vurgulayarak adaylarının seçim sürecinde millete gerçek belediyecilik sözü vereceklerini belirtti. Adaylarının belirlenmesinde yapılan kapsamlı istişare ve değerlendirmelerin önemine vurgu yaptı.

Erdoğan, 1994 yılından itibaren partisinin ülkeye yeni bir belediyecilik felsefesi ve uygulamasını getirdiğini söyledi. Belediyecilik anlayışlarıyla Türkiye'de bir çığır açtıklarını ifade ederek, 94 ruhu denilen belediyecilik anlayışıyla Türkiye'de referans haline geldiklerini belirtti. İstanbul'un geçmişteki sorunlarına atıfta bulunarak, çöp, çukur, çamur tanımlamasına karşı verdikleri mücadeleyi hatırlattı ve ülke genelinde temizlik hizmetleri için yeni projelerin önemine vurgu yaptı.

Erdoğan, partisinin 21 yıldır kesintisiz olarak iktidarda olduğunu ve 14 Mayıs seçimlerinde milletten 5 yıl daha yetki aldıklarını ifade etti. Hedeflerinin, 31 Mart seçimlerinde milletin karşısına gerçek belediyecilik sözü verecek adaylarla çıkmak olduğunu belirtti. Muhalefet partilerinin belediyelerinin kötü yönetimine dikkat çekerek, bu durumun faturalarını zaman zaman kendilerinin ödemek zorunda kaldıklarını ifade etti. Muhalefetin ideolojik dayatmalarının vatandaşları hak ettikleri hizmetlerden mahrum bıraktığını belirterek, kendi adaylarıyla şehirlerin değişeceği mesajını iletti.