AK Parti'de 48 ilin birçoğunda belediye başkan adayları netleşiyor. Çarşamba günü grup toplantısında açıklanması beklenen bazı isimlerle birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aday listeleri üzerinde son dokunuşlarını gerçekleştirdiği belirtiliyor. Aday Tespit Komisyonu, Erdoğan'ın liderliğinde sık sık toplanarak çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Önceden planlanan ancak şehitlerin acısı nedeniyle ertelenen aday tanıtım toplantısı ise ay sonuna doğru düzenlenecek. 7 Ocak'ta 26 ilin adayını duyuran AK Parti, kalan 48 ilin belediye başkan adaylarını da en kısa sürede kamuoyuyla paylaşmayı planlıyor. İstanbul'da olduğu gibi Ankara'daki aday tanıtım toplantısında ilçe belediye başkan adayları hakkında bilgi verilmeyecek.

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Bu ay sonunda tüm adayların açıklanacağı bir programın düzenlenmesi beklenirken, ilçeler için ayrı bir tanıtım programı öngörülüyor. Ayrıca, seçim beyannamesinin de aday tanıtım programında ilan edilebileceği ifade ediliyor. Erdoğan'ın çarşamba günü AK Parti grup toplantısında bazı illerin adaylarını açıklayabileceği söylentiler arasında.

48 ilin birçoğunda adayların netleştiği öğrenilirken, liste üzerinde son revizelerin yapıldığı ve çalışmaların özellikle ilçe bazında yoğunlaştığı belirtiliyor. İlçelerin şubatta peyderpey duyurulması planlanıyor.