Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçyemin krizine dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kurmaylarına, bu konudaki bağlantıları ve gelişmeleri dikkatle takip etmeleri talimatını verirken, müfredat değişikliği için de yeşil ışık yaktı. Erdoğan, "İçeride ve dışarıda bağlantısı var mı üzerine gideceğiz, gereğini yapacağız, takipçisi olacağız" şeklinde konuştu. Ayrıca, müfredat alım sürecinin masaya yatırılacağını belirtti.

Erdoğan, AK Parti'nin 8. Olağan Kongresi hazırlıklarıyla ilgili olarak, delege seçimlerinden sonra 12 Ekim'de belde ve ilçe kongrelerine başlayacaklarını duyurdu. Kongre sürecinin yenilenmenin ana zemini olması gerektiğini ifade eden Erdoğan, sürecin titizlikle yürütülmesini ve değişim talebinin kararlı bir şekilde hayata geçirilmesini vurguladı. Erdoğan, "Partimizin ve hareketimizin bekası her türlü kişisel hesabın üstündedir" diyerek, değişim mesajını yineledi.

Sokakta çıplak dolaşan vatandaşa dayak: "Böyle gezmeye utanmıyor musun?" Sokakta çıplak dolaşan vatandaşa dayak: "Böyle gezmeye utanmıyor musun?"

Erdoğan, Türkiye Buluşmaları programının önemine değinirken, "Ekonomik zorlukların insanımızı bunalttığı bu dönemde sahada olmamız, vatandaşa kulak vermemiz çok önemli" dedi. Programın, teşkilatla ve milletle kucaklaşma fırsatı sunduğunu belirtti. Kongrelerde kullanılacak slogan önerilerinin de değerlendirildiği toplantıda, "Yeni nesil güçlü temsil", "Hedef büyük vazife Türkiye", ve "Adımız AK Parti Sevdamız Türkiye" gibi sloganlar tartışıldı. Kongrelerin ardından AR-GE eğitim başkanlığı tarafından ilçe yönetim kurullarına eğitim verileceği de açıklandı.