Güncel

Ceza Hukukçusu Ersan Şen: Ek MTV Artışı Anayasaya Aykırı

Ceza Hukukçusu Ersan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti.

Abone Ol

Kamudanhaber- Özel haber

Ceza Hukukçusu Ersan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti. Şen, MTV üzerinden getirilen dolaylı ek verginin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti ve 2023 yılı için geriye dönük tahakkukun yeniden gündeme getirilmesini eleştirdi.

Şen'in paylaşımında, 2023 yılına ait MTV'nin zaten tahakkuk ettiğini ve ödemesinin yapıldığını belirterek, bu verginin bir defaya mahsus yeniden tahakkuk ettirilmesinin Anayasa'nın 2. ve 73. maddelerine aykırı olduğunu savundu.

Ceza hukukçusu Ersan Şen, geriye dönük tahakkukun yapıldığı bir vergilendirme durumunda tahsil aşamasının tamamlanmış veya tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, 2023 yılı için geriye dönük tahakkukun gündeme getirilmesinin hatalı olduğunu belirtti.

Ek MTV'nin hukuki belirlilik ilkesine uygun olmadığına vurgu yapan Şen, Anayasa'nın 2. maddesine aykırı olduğunu ifade etti. Ayrıca, vergiyi doğuran olay gerçekleştikten sonra geçmişe dönük verginin miktarında yapılan değişiklik nedeniyle Anayasa'nın 73. maddesine aykırı olduğunu ileri sürdü.

İşte o paylaşım...

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi