Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, 71 yaşındaki i Melek Başkan'ı boynu ve ayaklarından iple bağlayıp darp ettiği suçlamasıyla tutuklanan 50 yaşındaki Soner Başkan'ın savcılık ifadesine ulaşıldı. Başkan, ifadesinde eşinin kendisine "çingene" demesi üzerine sinirlendiğini ve onu bağladıktan sonra acı çekmesini izlediğini söyledi. Olay, 19 Temmuz'da Kadın Destek Uygulaması (KADES) üzerinden gelen ihbarla ortaya çıktı.

Köyceğiz Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar üzerine Toparlar Mahallesi'ndeki adrese gitti. Melek Başkan, evin salonunda boynu ve ayaklarından iple bağlanmış, darp edilmiş halde bulundu. Hemen hastaneye kaldırılan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Melek Başkan, eşinden şikayetçi oldu.

84727 2 I8Pl

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Soner Başkan gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Başkan, "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Tehdit" ve "Kasten yaralama" suçlarından tutuklandı.

Savcılık ifadesinde Soner Başkan, olay günü eşinin ilaçlarını sakladığını gördüğünü belirterek, "İlaçlarımı vermesini istedim. 'Çingene' diyerek hakaret etti ve ilaçlarımı vermemekte direndi. Bunun üzerine sinirlendim ve Melek'in yüzüne üç defa tokat attım. Evin alt katındaki salonda bulunan kanepenin üzerine oturtup, ip ve kabloları birleştirerek boynundan ve ayaklarından bağladım" dedi.

84727 3 Fqt2

Başkan, eşinin "çingene" demesinin kendisini çok sinirlendirdiğini ve onu bağladıktan sonra karşısına geçip sigara içerek acı çekmesini izlediğini söyledi. Melek Başkan'ın yemek ve su istemesine rağmen vermediğini, sigara istediğinde ise içtiği sigaranın izmaritini önüne attığını ifade etti.

Eşini bağladıktan yarım saat sonra evden ayrıldığını belirten Başkan, geri döndüğünde jandarmanın evin önüne geldiğini gördüğünü ve Melek Başkan'ın telefonundaki uygulama ile kolluk kuvvetlerinden yardım istediğini öğrendiğini anlattı. Başkan, "Yapmış olduğum eylemlerden dolayı pişman değilim. Melek'e 'Seni öldüreceğim' diyerek herhangi bir tehditte bulunmadım. Üzerime atılı 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Yaralama' suçlarını kabul ediyorum. Eşim Melek'in beni çok bunaltması ve sinirlendirmesi sebebiyle olay yaşanmıştır. Bu nedenle pişman değilim" dedi.

Dünya'nın Konuştuğu Olay! Olimpiyat Öncesi Toplu Tecavüz Skandalı Dünya'nın Konuştuğu Olay! Olimpiyat Öncesi Toplu Tecavüz Skandalı

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.