Güncel

Esnaf İçin Yeni Uygulama! Haftada Bir Gün Kapalı Olma Zorunluluğu Geliyor

Abone Ol

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla birlikte, berberler, kuaförler ve güzellik salonları artık haftada bir gün kapalı olacak.

Bolu Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün düzenlediği toplantı sonrası, Vali Erkan Kılıç’ın onayıyla bu uygulama Bolu’da bu hafta itibarıyla yürürlüğe girecek. Ramazan ve Kurban Bayramı gibi özel günler de dahil olmak üzere, bir hafta öncesindeki pazar günleri erkek berberleri ve güzellik salonları açık olacakken, kadın kuaförleri salı günleri açık olacak.

Yeni eğitim-öğretim yılına denk gelen günler de kapsama alınarak, erkek berberleri ve güzellik salonları pazar günleri, kadın kuaförleri ise salı günleri hizmet vermeye devam edecek.

Düğün, nişan ve sünnet törenleri gibi özel durumlarda ise, erkek berberleri ve güzellik salonlarının pazar günleri, kadın kuaförlerinin ise salı günleri kapalı olduğu zamanlarda, organizatörlerin meslek odasına davetiye ile bilgi vermeleri durumunda, bu işletmelerin 2 saatliğine açılmalarına izin verilecek. 

Bolu Valiliği, kurallara uymayan işletmelere yaklaşık 9 bin lira ceza uygulanacağını açıkladı. Bolu Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Şimşek, pazar günleri esnafın aileleriyle vakit geçirmesini ve rekabetin ortadan kalkmasını istediklerini belirtti. Ayrıca, denetimlerin ve cezaların caydırıcı olacağını, esnafın mağdur edilmeden uygulamanın yürütüleceğini ifade etti.