Güncel

Ev arkadaşı arayanlar veya olanlar dikkat! Evden çıkartılabilirsiniz...

Artan kira fiyatlarıyla baş etmeye çalışan vatandaşların sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden biri olan ev arkadaşı bulma çabası, dikkat edilmesi gereken önemli bir noktayı gündeme getiriyor. Evinizden olmamak için ev sahibinden izin almanın şart olduğu bu süreç, birçok kiracının başını ağrıtabiliyor. Özellikle son zamanlarda, ev sahibi izni olmaksızın ev arkadaşı alan kiracıların karşılaştığı hukuki sorunlar dikkat çekiyor.

Abone Ol

Günümüzde kira fiyatlarının ciddi bir yükseliş yaşadığı gözlemleniyor. Bu yükselme, birçok kişiyi ev arkadaşı arama yoluna itti. Tek başına yaşam maliyetlerini karşılayamayan bireyler, bu yolla maliyetleri azaltmayı hedefliyor.

Emlak ilanlarında ev arkadaşı taleplerinde patlama

Emlak siteleri, ev arkadaşı arama ilanlarıyla dolup taşıyor. Ancak bu süreçte bazı kiracıların yaptığı hatalar, onları zor duruma düşürebiliyor. Yapılan hataların başında, ev sahibinden izin almadan ev arkadaşı almaları geliyor.

Arabuluculuk süreçleri ve dikkat çeken dosyalar

Son zamanlarda, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar sıklıkla arabulucuya taşınıyor. Geçtiğimiz aylarda arabulucuya gelen 32 bin dosyadan 4 bin 200'ü anlaşma ile, 3 bini ise mahkemeye taşındı. Ancak arabulucuya gelen bazı dosyalar, ev arkadaşı meselesi yüzünden evlerinden atılan kiracıları işaret ediyor.

Ev arkadaşı alırken nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibinin izni olmadan ev arkadaşı almak, kiracıları zor durumda bırakabiliyor. Kiracıların, kira kontratında yazılı olarak alt kiralama hakkının olmadığı durumlarda ev sahibinden yazılı izin almadan ev arkadaşı almaları, hukuki süreçleri başlatabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için kira kontratına ek madde konulması gerektiği uzmanlar tarafından belirtiliyor.