Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Bu yardım paketiyle çalışmayan veya eşini kaybetmiş annelerin maddi yüklerininin hafifletilmesi planlanıyor. Bakanlık tarafından belirlenen yardımın kriterleri ise;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Türkiye'de ikamet etmek,
  • En az 18 yaşında olmak

şeklinde sıralanıyor. Bu kriterleri karşılayan anneler, aile bütçelerine önemli ölçüde katkıda bulunabilecekler.

Kimler Yardımdan Faydalanabilir?

Yeni düzenlemenin ayrıcalıklı yanlarından biri de, yardımdan faydalanabileceklerin sınırlı olmamasıdır. Kiracı olan anneler, evde eğitim gören çocukları olan anneler ve kronik hastalığı olan anneler de bu yardım programına dahil edildi.

Yardımın Miktarı

Bakanlık tarafından hayata geçirilen yeni destek paketi kapsamında, başvuru sahibi olan annelere aylık olarak 2.059 TL ile 3.708 TL arasında bir yardım ödemesi yapılması planlanıyor. Bu ödeme, annelerin maddi durumlarını iyileştirmeye yardımcı olacakken, aile bütçelerine de ek destek sağlamayı hedefliyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Bu yardım paketinden yararlanmayı uman annelerin, başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvurular, bu platform üzerinden tamamlandıktan sonra, tüm kriterleri karşılayan anneler, bu destekten yararlanabilecekler.