Güncel

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: düşük faizli kredi imkanında son bilgiler

Konut sahibi olmayan vatandaşlar için düşük faizli ve uzun vadeli bir kredi imkanı sunulacak. Kamu bankaları, ev sahibi olmayanlara yönelik yeni bir konut kredisi planını duyurdu. Plan, düşük faiz oranları ve uzun vade imkanları ile dikkat çekiyor.

Abone Ol

Kamu bankaları, hiçbir konut sahibi olmayan vatandaşlar için cazip bir finansman seçeneği sunacaklarını açıkladı. Bu yeni finansman modeli, hem sıfır hem de ikinci el konut alımları için geçerli olacak ve 1.20 faiz ile 180 ay vade imkanı sağlayacak. 

Başvurular ne zaman?

Henüz resmi başvuru süreci başlamamış olsa da, konuya yakın kaynaklar, kredi başvurularının alınmasına çok az bir süre kaldığını ifade ediyor. Krediye başvuracak vatandaşların hiçbir ev sahipliği geçmişi olmaması gerekiyor, bu da bu finansman seçeneğinin gerçekten bir ilk ev alımı için olduğunu gösteriyor.

Aylık ödemeler nasıl olacak?

Bu krediyi kullanacak vatandaşlar için aylık geri ödeme planları da netleşmeye başladı. Örneğin, 2 milyon lira kredi kullanacak bir bireyin ayda yaklaşık 27 bin lira; 3 milyon lira kredi kullanacak bir bireyin ise ayda yaklaşık 40 bin 700 lira ödemesi gerekecek. Daha düşük miktarlarda kredi çekecek olanlar için de aylık ödemeler, çekilen miktarla orantılı olarak hesaplanacak.

Çalışmalar devam ediyor Son yapılan resmi açıklamada, 1.20 faizli 180 ay vadeli konut kredisi imkanı ile ilgili çalışmaların hâlâ devam ettiği belirtildi. Kredi detayları ve başvuru koşulları ile ilgili daha fazla bilgi önümüzdeki günlerde vatandaşlarla paylaşılacak.