Güncel

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Merkez Bankası'nın yüksek politika faizi uygulaması, nakdi olan vatandaşların paralarını faizde değerlendirmesine yol açıyor. Emlakçılar, vatandaşların evlerini kiraya vermek yerine satmayı tercih ettiğini, çünkü faiz getirisinin kiraya göre daha yüksek olduğunu belirtiyor. Hükümetin seçimin ardından uygulamaya koyduğu yüksek faiz politikası, diğer yatırım araçlarındaki getirilerle ciddi bir alternatif oluştururken, vatandaşların TL mevduata ilgisi de artıyor.

Abone Ol

Merkez Bankası'nın yüksek politika faizi uygulaması, nakdi olan vatandaşların paralarını faizde değerlendirmesine yol açıyor. Emlakçılar, vatandaşların evlerini kiraya vermek yerine satmayı tercih ettiğini, çünkü faiz getirisinin kiraya göre daha yüksek olduğunu belirtiyor. Hükümetin seçimin ardından uygulamaya koyduğu yüksek faiz politikası, diğer yatırım araçlarındaki getirilerle ciddi bir alternatif oluştururken, vatandaşların TL mevduata ilgisi de artıyor. Bazı kişiler, evlerini kiraya vermek yerine satarak mevduat faizinden yararlanmak istiyor.

Kırşehir Emlakçılar Odası Başkanı Zeynel Biçici, temmuz, ağustos ve eylül aylarında kiralık ev arayanların ciddi sorunlar yaşadığını belirtti. Biçici, "Birçok ev sahibi, evini kiralamak yerine satmayı ve parasını bankada değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu durum kiralık ev arayanlar için sıkıntı oluşturuyor. Kiracılar ev sahipleriyle kira parasında da dengesizlikler yaşıyor," dedi.

Ev sahiplerinin evlerini satmasının önüne geçilemediğini ifade eden Biçici, kiralık daire bulmanın çok zor olduğunu vurguladı. Gurbetçilerin ve memurların tayin döneminin kiracıları zor durumda bıraktığını belirterek, "Ev sahibi, 8-10 bin TL'ye ev kiralamak yerine parasını bankalarda değerlendirip ayda kiralamadan daha fazla gelir elde ediyor. Bu durum karşısında da kiracı zorda kalıyor," dedi.