Güncel

Ev ve Otomobil Satışlarına Dikkat: 100 Bin TL Cezası Var

Emlak ve otomotiv alanında yanlış verilen ilana dev cezalar yolda. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım'dan sonra ilan sitelerine kimlik ve tapu doğrulama sisteminin uygulanacağı, yanlış ilan koyanlara ise 100 bin lira cezası kesileceğini paylaştı.

Abone Ol

Emlak ve otomotiv sekötünde spekülasyon ve manipülasyonlar uygulanarak fiyatların fahiş fiyata yükseltilmesine yönelik 1 Kasım 2023 tarihinde ilan sitelerine kimlik doğrulama ve tapu doğrulama uygulamasının zorunlu tutulacağını belirten Bakan Bolat, yanlış ilan koyanlara 100 bin lira ceza uygulaması getirildiğini anımasattı.

Ayrıca ikinci el ot0mobildeki yeni sistem aracını satması için galeriye, yetkili bayilere devredenleri yakından ilgilendiriyor. Birinci dereceden akrabaları ilgilendirmiyor.

YETKİLENDİRME ŞARTI GELİYOR

Ekim ayından itibaren uygulamaya geçecek yeni sistemle aracını ilana vermek isteyenler, e-Devlet üzerinden satıcıyı seçip yetkilendirme şartı olacak.

Ocak 2025 itibarıyla ilan sitelerinde sadece doğrulanmış ilanlar bulunacak. Çalışmanın 80 bin ikinci el araç satıcısını yakından ilgilendireceği öngörülüyor.