Ceza Miktarlarında Büyük Artış

TBMM'de, yapılacak yeni düzenlemelerle ürün miktarında kesinti yapılmasını da içeren çeşitli haksız ticari uygulamalara yönelik cezaların ciddi şekilde artırılması planlanıyor. Mevcut kanun teklifine göre, lisanslı depoculuk faaliyetlerinde usulsüz ücret talep eden ya da ürün teslimatında hile yapan işletmelere 200 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişen idari para cezaları uygulanacak.

Piyasa Düzenini Bozanlara Ağır Cezalar

Piyasadaki dengeleri bozucu ve serbest rekabeti engelleyici faaliyetlerde bulunanlara ise her bir aykırılık için 1 milyon lira ile 12 milyon lira arasında cezalar kesilecek. 

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Genel Kurulda Ele Alınacak

TBMM Genel Kurulu'nda 14 Mayıs Salı günü başlayacak olan görüşmelerde, bu kanun teklifi ve öngörülen değişiklikler detaylı bir şekilde tartışılacak. Yapılacak düzenlemelerin, piyasada fiyat istikrarını sağlamaya ve tüketicileri korumaya yönelik etkileri mercek altına alınacak.