BTK'dan Instagram'a erişim engeli kararı

Instagram kullanıcıları, 2 Ağustos tarihinde platforma erişim sağlayamamaya başladı. Sosyal medya üzerinde "Instagram çöktü mü?" soruları gündeme gelirken, BTK tarafından alınan kararla Instagram'a erişim engeli getirildiği öğrenildi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Instagram'ın belirli içerikleri engellemesini sert bir şekilde eleştirmişti.

Altun'un açıklamaları sonrası karar geldi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden Haniye’nin ölümü sonrası taziye mesajlarının engellenmesine dikkat çekerek, Instagram'ın bu tür paylaşımları sansürlediğini belirtti. Altun, "Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerini kullanarak Instagram'ı kınadı.

Erişim engelinin nedeni açıklanmadı

AVM'de soyunma kabininde gizli kayıt skandalı! 16 yaşındaki kız ortaya çıkarttı AVM'de soyunma kabininde gizli kayıt skandalı! 16 yaşındaki kız ortaya çıkarttı

BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı doğrulandı. Ancak erişim engelinin nedeni ve süresi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. İHA'nın aktardığına göre, kullanıcılar Instagram'a erişim sağlamakta zorluk çekiyor ve bu durumun ne kadar süreceği belirsiz.

Instagram erişim sorunu sosyal medyada gündem oldu

Instagram'a erişim sağlayamayan kullanıcılar, sosyal medya platformu X'te "Instagram çöktü" şeklinde paylaşımlar yaparak durumu gündeme taşıdı. Kullanıcılar, erişim engelinin ne zaman sona ereceği konusunda bilgi bekliyor.