İstanbul Gayrimenkul Değerleme Yönetici Ortağı Ahmet Büyükduman, konut fiyatlarının sadece reel bazda değil, son aylarda nominal olarak da düşüş gösterdiğini belirtti. Bloomberg HT'ye verdiği demeçte, konut sektöründe beklenen reel gerilemenin yanı sıra son iki aydır nominal fiyatların da gerilediğini söyledi.

Büyükduman, döviz bazında konut fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 15 oranında değer kaybettiğini ifade ederek, "Faiz oranlarının yüksek kalmaya devam etmesiyle konut fiyatlarındaki bu düşüş sürecek," dedi. Bu durumun hanehalkı ile konut satışları arasındaki istikrarlı ilişkiyi bozduğuna da dikkat çekti.

Bu ilimizde bir çok ilçe milli eğitim müdürü değişikliği yapıldı! İşte atanan o isimler... Bu ilimizde bir çok ilçe milli eğitim müdürü değişikliği yapıldı! İşte atanan o isimler...

Türkiye'deki nüfus yapısına uygun olarak konut piyasasında olması gereken hacmin yüzde 20 gerisinde kalındığını belirten Büyükduman, Temmuz ayında yaşanan reel fiyat gerilemesinin yatırımcıları harekete geçirdiğini ve bu süreçte gurbetçilerin de etkili olduğunu ekledi.