Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24-25 Ağustos 2024 tarihleri için hafta sonu hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteorolojik verilere göre, hafta sonu Türkiye genelinde hava koşulları değişkenlik gösterecek, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Özellikle hafta sonu plan yapanlar, hava durumu nedeniyle dikkatli olmalı.

Türkiye'nin kuzey, iç ve güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Kırklareli, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri'nin doğu kesimleri ve Sivas'ın güney çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının biraz azalması ve ülke genelinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgar beklenirken, Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarların (40-60 km/s) esmesi öngörülüyor.

 Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri'nin doğusu ve Sivas'ın güneyinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını gibi olumsuz durumlara karşı dikk

Bakan Uraloğlu, 200 Milyar Dolarlık Yatırım Planını Açıkladı Bakan Uraloğlu, 200 Milyar Dolarlık Yatırım Planını Açıkladı

 Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarlar nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekmekte.