Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı? Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı?

FED’in faiz kararının piyasalardaki yankısını Mynet için yorumlayan Beykent Üniversitesi’nden Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, FED'in beklentiler çerçevesinde faizi yükselttiğini söyledi.

Önümüzdeki süreçte gram altının 1800 TL seviyelerini görmesinin mümkün olduğunu söyleyen Batuhan Tufaner, şunları kaydetti:

“Fed beklentiler çerçevesinde 25 baz puanlık faiz artışına gitti. Faiz arttırımı kararının oy birliğiyle alınması önemli. Karar metnine baktığımızda Haziran ayına göre çok değişmediğini görüyoruz. Başkan Powell karar sonrası yapılan basın toplantısında, gelecekteki faiz kararının gelecek dönem verilerine göre alınacağını ve bir faiz arttırımının daha olabileceğini söyledi. Bu bağlamda ABD’de açıklanacak olan istihdam ve enflasyon verileri ön plana çıkacaktır. Karar sonrası altın ve gümüşte yükselişler görüldü" 

Özellikle gıda ve petrol fiyatlarının yüksek seyretmesi enflasyonist beklentileri körüklerken, altın ve gümüş gibi değerli metallerin fiyatlarını arttıracaktır. Ons altının 2000 dolar seviyelerine doğru hareketlerin hızlanması beklenebilir. Gram altın tarafına baktığımızda ise, önümüzdeki süreçte hızlı hareketlerin başlaması ve 1800 TL seviyelerini görmesi mümkün”