Güncel

Fenerbahçe-Galatasaray Derbisinde Korsan Yayınlara Karşı Yazılım Kullanılacak

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde korsan yayınları engellemek için BeinSports ve TFF, güvenlik yazılımını kullanmayı planlıyor

Abone Ol

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maçı için IPTV yayınlarının engelleneceği öne sürülüyor. Hafta sonu gerçekleşecek karşılaşmada korsan yayınların önüne geçmek isteyen BeinSports ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu amaçla özel bir güvenlik yazılımı devreye sokmayı planlıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, başkanlık seçimlerinden sonra yaptığı açıklamada, IPTV yayınlarını engellemek için bir yazılım ekibiyle çalıştıklarını ve Süper Lig'de bu tür yayınların mutlaka durdurulacağını ifade etmişti.

Basında çıkan iddialara göre, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde korsan yayınlara karşı önemli bir adım atılacak. BeinSports ve TFF, Belçika merkezli Orange şirketine ait bir güvenlik yazılımını bu mücadelede kullanacak.

Ağustos ayında, BeinSports'un Orange şirketine büyük bir yatırım yaparak yazılım desteği aldığı gündeme gelmişti. Bu yazılımın yasa dışı sinyalleri etkili bir şekilde ortadan kaldırdığı ve korsan yayınları engellediği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yılki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde de Hollanda merkezli Irdeto firmasının geliştirdiği, şifreli yayınları koruyan bir filigran teknolojisi kullanılmıştı, ancak bu uygulama beklenen başarıyı sağlayamamıştı.