Güncel

Filistin’e Destek İçin 60 Şehirde Yürüyüş Düzenlenecek

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, 6 Ekim 2023'te 60’tan fazla şehirde düzenleyeceği yürüyüşlerle, İsrail’in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekerek dayanışma gösterecek

Abone Ol

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından oluşturulan Filistin dayanışma platformları, 60’tan fazla şehirde yürüyüşler düzenleyecek. Bu etkinlikler, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Yürüyüşlerde, Gazze'ye destek amacıyla döviz ve pankartların yanı sıra Türk ve Filistin bayrakları da taşınacak; çeşitli meslek gruplarından katılımlar sağlanacak.

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, İsrail'in 1948'den itibaren başlattığı saldırıların, 7 Ekim 2023 itibarıyla daha da arttığını belirtti. Mahitapoğlu, bu saldırıların arkasında ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin sağladığı desteğin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail’in saldırılarını sadece Gazze ile sınırlı tutmadığını, Lübnan, Suriye, Yemen ve İran’a kadar genişlettiğini vurguladı.

Ankara başta olmak üzere, 8 Ekim 2023'ten itibaren birçok şehirde Filistin dayanışma platformları kurarak İsrail ve destekçilerine karşı eylemler gerçekleştirdiklerini belirten Mahitapoğlu, 7 Ekim'in yıl dönümünde Türkiye genelinde Filistin’e destek vermek, soykırıma itiraz etmek ve vahşete ortak olanları ifşa etmek amacıyla meydanlarda olacaklarını açıkladı.

Mahitapoğlu, "6 Ekim için Anadolu şehirlerinde Filistin’e destek yürüyüşleri düzenleyeceğiz. Şu anda kesinleşen 60 ilimiz var ve bu eylemleri 81 ile yaymayı planlıyoruz. İnşallah, 6 Ekim'de 81 ilde İsrail ve destekçilerine karşı protesto yürüyüşleri gerçekleştireceğiz." dedi.

Türkiye’deki herkesi yürüyüşlere katılmaya davet eden Mahitapoğlu, "Bu kadar soykırım ve yıkıma rağmen, işgalci İsrail'in kendi savunma hakkını iddia eden emperyalist zihniyete karşı Anadolu halkının milli mücadele ruhuyla harekete geçmesi gerekiyor. Tüm dünyadaki vicdan sahibi insanlara çağrıda bulunuyoruz; eylemlere katılın, meydanlara inin ve siyonist İsrail'i destekleyen ürünleri boykot edin." şeklinde konuştu.