Güncel

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Sert Çıkış: Suçlu Babamın Oğlu Bile Olsa Cezasız Kalmaz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşmalarından kulüp çıkarlarını koruma kararı aldıklarını, mali hedeflere ve tesis projelerine dair güncel bilgileri paylaştı

Abone Ol

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, önemli açıklamalarda bulundu.

Özbek, kulüp olarak 40'tan fazla kurumla işbirliği yaptıklarını belirtti ve sponsorluk sözleşmesine aykırı davranışların tek taraflı feshe neden olabileceğini vurguladı. Elinde bilgi ve belge olmamasına rağmen, yeni sponsorluk anlaşmasını askıya aldıklarını açıkladı ve süreci yakından takip ettiklerini ekledi. Kulüp çıkarlarını gözeterek son kararı vereceklerini belirtti.

Özbek, son dönemdeki eleştirilerin yargıya taşındığını ve suçlu bulunan herkesin cezasız kalmayacağını ifade etti. Suçlamaların boş çıkması durumunda, suçlamalarda bulunanların camiaya hesap vermesi gerektiğini belirtti. Yönetimin Galatasaray sevgisiyle hareket ettiğini ve camianın çıkarlarını korumaya devam edeceğini söyledi.

Mecidiyeköy'den elde edilen 1,3 milyar liralık gelirle Florya’daki arazi satın alındığını açıklayan Özbek, ayrıca 1,1 milyar liralık ek hasılat beklediklerini belirtti.

Florya için ihale sürecinin başlayacağını ve Kemerburgaz Tesisleri'ne Ekim ayında geçmeyi planladıklarını söyledi. Kemerburgaz'daki gecikmeden dolayı üzüntülerini dile getirdi ve tesislerin hazır hale gelmesini en çok kendisinin istediğini ifade etti.

Mağazacılıkta başarılı olduklarını ve sezon başından bu yana 300 bin forma sattıklarını belirtti. Günlük ortalama 2 bin forma satışının yapıldığını ve 3 aylık cirolarının yaklaşık 800 milyon TL olduğunu açıkladı.

Aslantepe'nin altındaki arazi için hukuki anlamda her şeyin kusursuz yapılacağını belirten Özbek, amatör sporları burada toplamak istediklerini ve Aslantepe Vadisi'nde basketbol, voleybol ve yüzme tesislerinin yapılacağını duyurdu. Bu projenin Galatasaray’ın en önemli projelerinden biri olduğunu ve dağınıklığı engelleyeceğini vurguladı.