Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katıldı

Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig'de 102 puan toplayarak rekor kıran Galatasaray, üst üste ikinci ve toplamda 24. şampiyonluğunu elde etti. Ancak, Türkiye'nin UEFA sıralamasındaki konumu nedeniyle, Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılamadı ve play-off turundan turnuvaya giriş yaptı. Aynı şekilde, İsviçre Süper Ligi'nde şampiyon olan Young Boys da bu turdan itibaren Devler Ligi'ne katıldı.

Rövanş İstanbul'da

İki takım arasında oynanacak rövanş karşılaşması 27 Ağustos Salı günü İstanbul'da yapılacak. Bu iki maç sonucunda galip gelen takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni 36 takımlı formatında gruplarda yer alacak.

Galatasaray, 3 resmi maça çıktı

Sarı-kırmızılı ekip, Young Boys mücadelesi öncesinde sezonu Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş'a karşı aldığı 5-0'lık mağlubiyetle açtı. Ardından Süper Lig'de Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1'lik skorlarla mağlup etmeyi başardı. Sezon öncesinde oynanan hazırlık maçlarında ise 2 galibiyet, 3 yenilgi alan Galatasaray, yeni sezon öncesi bazı eksiklikler yaşadı.

Young Boys lige iyi başlayamadı

İsviçre temsilcisi Young Boys ise ligde 5 hafta sonunda henüz galibiyet alamadı. Teknik direktör Patrick Rahmen yönetimindeki ekip, 2 beraberlik ve 3 yenilgi yaşarken, attığı 6 gole karşılık kalesinde 13 gol gördü ve ligde 11. sıraya geriledi. Ancak, İsviçre Kupası'nda amatör lig takımı Printse-Nendaz'ı 10-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek tek galibiyetini aldı.

Hakemler

Bu zorlu karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Daniel Siebert yönetecek. Siebert'in yardımcılıklarını Jan Seidel ve Rafael Foltyn üstlenirken, dördüncü hakem olarak Daniel Schlager görev alacak. Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında ise Christian Dingert ve Benjamin Cortus bulunacak.

Okan Buruk cezalı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag karşısında yaşanan olaylar nedeniyle UEFA tarafından 2 maç ceza aldı. Bu ceza nedeniyle, Buruk Young Boys ile oynanacak iki maçta da saha kenarında yer alamayacak.

Kaan Ayhan cezalı, Davinson Sanchez sakat

Galatasaray'da Kaan Ayhan, geçtiğimiz sezonki Sparta Prag maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Ayrıca, Davinson Sanchez, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayacak. Wilfried Zaha'nın maçta süre alması beklenmiyor, ancak Derrick Köhn'ün durumu maç saati netleşecek.

Galatasaray kadrosu

RTÜK Başkanı Şahin'den 'Narin Güran' Haberlerine İlişkin Açıklama RTÜK Başkanı Şahin'den 'Narin Güran' Haberlerine İlişkin Açıklama

Galatasaray'ın UEFA'ya bildirdiği kadroda şu isimler yer alıyor:
Fernando Muslera, Günay Güvenç, Ahmet Şen, Davinson Sanchez, Leo Dubois, Derrick Köhn, Kaan Ayhan, Elias Jelert, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Metehan Baltacı, Kerem Demirbay, Gabriel Sara, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Lucas Torreira, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, Wilfried Zaha, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi, Michy Batshuayi.