Cumhuriyet ve gram altın üretimi kesintisiz sürecek

Darphane'den yapılan açıklamada, 22 ayar Cumhuriyet altınları (çeyrek, yarım, tam ve diğer çeşitleri) ile ilgili herhangi bir üretim durmasının söz konusu olmadığı vurgulandı. Ayrıca, piyasada gram altın olarak bilinen basılı altınların da 24 ayar olarak, asgari 1 gramdan azami 100 grama kadar çeşitli ağırlıklarda üretimine devam edileceği belirtildi.

Asılsız haberlere dikkat uyarısı

Darphane, özellikle altın piyasasında manipülasyon amaçlı haberlerin yayılabileceği konusunda uyarıda bulundu. Kaynağından doğrulanmamış ve manipülatif içeriklere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Darphane yetkilileri, altın yatırımcılarını dikkatli olmaya çağırdı.

Türkiye'den O Devlete 1,6 Milyar Dolarlık Yatırım! Devlet Başkanı Açıkladı Türkiye'den O Devlete 1,6 Milyar Dolarlık Yatırım! Devlet Başkanı Açıkladı

Altın üretiminde herhangi bir değişiklik yok

Sonuç olarak, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet altınları ve gram altınlar için mevcut üretim süreçlerinde hiçbir değişiklik olmadığını, altın üretiminin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini açıkladı. Altın üretimi ile ilgili bu tür iddiaların asılsız olduğunu ve doğrulanmamış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini bir kez daha belirtti.