Dolar ve euro kuru, küresel piyasalardaki hareketlilik ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelere paralel olarak yakından takip ediliyor. 9 Ağustos 2024 itibarıyla, döviz kurlarında son durum şöyle:

Dolar/TL: Dolar kuru, güne yüzde 0,22'lik bir yükselişle başladı ve 33,58 TL seviyesinden işlem görüyor. Türk Lirası'nın dolar karşısındaki bu hafta yaşadığı yüzde 1'in üzerindeki değer kaybıyla birlikte, dolar kuru yeni bir zirve yaparak 33,61 TL seviyesine kadar çıktı.

Euro/TL: Euro kuru ise 36,72 TL'den el değiştiriyor. Euro, Türk Lirası karşısında güçlü duruşunu koruyor.

Merkez Bankasi Rezervleri Yaklasik 148 Milyar Dolar Oldu (1)

Küresel Piyasalarda Durum

MEB  Tarafından Ünlü Oyuncuların Rol Aldığı "Velivizyon" Platformu Tanıtıldı MEB Tarafından Ünlü Oyuncuların Rol Aldığı "Velivizyon" Platformu Tanıtıldı

 Küresel piyasalarda, özellikle ABD'de beklenen faiz indirimi ve enflasyon verileri dikkatle izleniyor. ABD'den gelen son işsizlik verileri, iş gücü piyasasına dair endişelerin abartılı olabileceğine işaret etti ve bu durum, faiz indirimi beklentilerini yeniden şekillendirdi. Yatırımcılar, eylül ayında beklenen faiz indiriminin büyüklüğüne dair daha net ipuçları bekliyor.

Secim Sonrasi Dolarda Buyuk Cozulme Yerliler 10 Milyar Dolar Satti

Türkiye Ekonomisinde Son Durum

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün yaptığı açıklamada yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38 olarak korudu. Ayrıca, 2025 ve 2026 yılları için enflasyon tahminleri sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 olarak açıklandı. TCMB Başkanı Fatih Karahan, dezenflasyon sürecinin planlandığı gibi başladığını ve sıkı para politikasının devam edeceğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından son dönemde hızlanan çıkışların süreceğini belirtti. Geçen hafta KKM hesaplarından 67,7 milyar TL ile son 6 ayın en hızlı çıkışı yaşandı.