Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen ve yalnızca SABAH'ın duyurduğu son dönemin en büyük operasyonuyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Operasyon kapsamında, Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden Cihat Yıldız ve iki mahrem sorumlu daha yakalanarak tutuklandı. Adil Öksüz'ün firarına yardım eden kişiler arasında en uzun süre kaçak durumda olan Yıldız, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla ele geçirildi.

15 Temmuz darbe girişiminde kilit rol oynayan firari Adil Öksüz, FETÖ'nün "Türkiye İmamı" olarak bilinen "Namık" kod adlı kişi olarak tanınıyor. 2016 yılındaki darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü'nden yakalanan ancak kısa süre sonra serbest bırakılan Öksüz, kayıplara karışmıştı. İddialara göre, İstanbul'da saklandığı süre boyunca Cihat Yıldız tarafından korunmuş ve kaçış planı organize edilmiştir.

Milyonların hayatı değişecek! Yeni dönem yoğun başlayacak! Emekli, memur, işçi, esnaf... Milyonların hayatı değişecek! Yeni dönem yoğun başlayacak! Emekli, memur, işçi, esnaf...

Adil Öksüz'ün, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İstanbul Üsküdar'daki bir Gaybubet Evi'ne götürüldüğü, ardından Sakarya Akyazı'ya gidip tekrar İstanbul'a döndüğü belirtiliyor. Üsküdar'da birkaç kez adres değiştirerek izini kaybettirmeye çalışan Öksüz, Cihat Yıldız'ın yardımıyla son olarak Avrupa Yakası'na geçmiştir. Yıldız, Öksüz'ün eşyalarını taşıyan siyah bir valizle evden çıkarken görülmüş ve ardından her iki isim de kayıplara karışmıştır.

Cihat Yıldız, 8 yıldır firari olarak aranıyordu ve FETÖ'nün Güncel Yapılanması'nda aktif olarak faaliyet gösterdiği iddia ediliyor. Yıldız'ın yanı sıra Ahmet Hızal ve Adem Bora da aynı operasyonla tutuklandı. Yıldız ve diğer iki isim, FETÖ'nün askeri mahrem yapılanması içerisinde önemli roller üstlenmiş kişiler olarak biliniyor.

FETÖ'nün kapatılan bankası Bank Asya'da hesabı bulunan ve geçmişte FETÖ ile iltisaklı kurumlarda öğretmenlik yaptığı belirtilen Cihat Yıldız, FETÖ'ye bağlılıklarını sürdüren kişilere Gaybubet Evi temin etme ve firarilerin yurt dışına kaçmasını organize etme görevlerini üstlenmiştir. Aynı şekilde, Ahmet Hızal ve Adem Bora da örgütün kaçak üyelerine saklanma ve kaçış imkanı sağlama faaliyetlerine katılmıştır.

Tutuklanan Cihat Yıldız, suçsuz olduğunu iddia ederek serbest bırakılmasını talep ederken, araç sahibi Adem Bora, Cihat Yıldız ve Ahmet Hızal'ı otostop çekerken aldığını savundu. Ancak bu savunmalar, 15 Temmuz'un ardından firar eden ve yıllardır aranan FETÖ üyelerinin yakalanmasını engelleyemedi.