Piyasaların güncel konusu, Merkez Bankası'nın faiz indirimini “erken” yapıp yapmayacağı üzerine odaklanmış durumda. Faiz indiriminin zamanlamasının kritik olduğuna dikkat çeken piyasa uzmanları, yakın zamanda BofA'nın “piyasanın indirimi çok erken fiyatladığı” yönündeki görüşlerini aktarmıştı.

TCMB Başkan Yardımcılarından Cevdet Akçay, Reuters’a verdiği röportajda faiz indiriminin gündemde olmadığını belirtti.

Merkez Bankası'nın eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Akçay’ın açıklamalarını değerlendirirken, TCMB’nin olası “erken” faiz indirimini önlemeye yönelik adımlar attığını söyledi.

Kara, X platformunda şu yorumda bulundu: “TCMB, erken faiz indiriminin olumsuz etkilerini engellemek amacıyla sözlü müdahale aracını etkili bir şekilde kullanıyor.”

Asansör Boşluğuna Düşen Çocuğun Ölümünde İtfaiye Personeline Soruşturma Asansör Boşluğuna Düşen Çocuğun Ölümünde İtfaiye Personeline Soruşturma

Kara, Akçay’ın açıklamalarından önce yaptığı faiz indirim sürecine dair paylaşımını da hatırlattı:

“2023 Haziran’da faiz artırılmaya başlandığında, ‘kademeli ve yavaş’ ilerleyelim diyenlerin bu tavsiyesinin ne kadar yanlış olduğunu deneyimledik. Şimdi ise aynı kişiler faizlerin erken indirilmesini öneriyor. Umarım ekonomi yönetimi bu kez bu gruba kulak asmaz.”