Güncel

Hakim ve Savcılar İçin Görevde Yükselme Kararları Resmi Gazete’de Yayımlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından, çeşitli derecelerde görev sürelerini tamamlayan adli yargı hakimleri, Cumhuriyet başsavcıları ve savcılar ile idari yargı hakimlerine yönelik görevde yükselme kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone Ol

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından, çeşitli derecelerde görev sürelerini tamamlayan adli yargı hakimleri, Cumhuriyet başsavcıları ve savcılar ile idari yargı hakimlerine yönelik görevde yükselme kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararlar, birinci dereceye yükselmiş ve 31 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak yargı mensuplarını kapsıyor.

HSK kararlarında, toplamda 41 hakim, 17 savcı ve 11 idari yargı hakiminin isimleri yer aldı. Ağustos 2024 döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine girecek olanlar ise bu listeye dahil edilmedi.

İtiraz Hakkı Tanındı

Listede adlarını göremeyen ve birinci dereceye yükseldiklerini düşünen yargı mensupları, 30 gün içinde HSK’ye yazılı başvuruda bulunarak durumlarının incelenmesini talep edebilecekler.

HSK, ayrıca iki yıllık yükselme sürelerini tamamlayan adli yargı hakimleri, Cumhuriyet başsavcıları, savcılar ve idari yargı hakimlerinin isimlerinin yer aldığı ayrı bir listeyi de yayımladı.

EK- DOSYAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ