İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, özel okullarda “hayalet sınıf” uygulamalarına karşı ciddi yaptırımların yolda olduğunu duyurdu. Üniversiteye hazırlık sürecindeki 12. sınıf öğrencilerinin okula gitmeden devamsızlık ve not garantisi ile mezun edildiği iddiaları üzerine harekete geçildi.

Yentür, İstanbul’daki 392 özel Anadolu lisesi ve 64 özel fen lisesinin denetleneceğini belirterek, bazı özel okulların öğrencilere okula gitmeden ve devamsızlık garantisi vererek üniversiteye hazırlık sunduğunu ifade etti. Öğrencilerin özel öğretim kurslarına devam ettikleri, bu şekilde okul müfredatına katılmadan üniversite hazırlığı yapıldığı iddiaları üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 162 müfettiş ile geniş çaplı denetimlerin başlatılacağını duyurdu.

“Bu tür uygulamaların asla kabul edilemeyeceğini” belirten Yentür, 30 günü aşan devamsızlık durumunda öğrencilerin sınıf tekrarına kalacaklarını vurguladı. Denetimlerin yıl boyunca aralıklı olarak devam edeceğini ve tespit edilen kurumlara en ağır idari ve mali cezaların uygulanacağını söyledi.

Velilere ve öğrencilere uyarıda bulunan Yentür, “Özel okulların büyük çoğunluğu kurallara hassasiyetle uyuyor. Ancak eğitim sürecine yakışmayan, kurallara uymayan bazı kurumlar var. Bu tür durumlardan kaçınılması ve dikkatli olunması gerekiyor” dedi.

16 İlde Belirlenen Obruk Tehlikesi Bu Yıl da Gerçekleşti 16 İlde Belirlenen Obruk Tehlikesi Bu Yıl da Gerçekleşti

Son olarak, Yentür, tespit edilen kurumlarla ilgili gerekli tüm idari işlemlerin uygulanacağını ve bu tür durumların hem maddi hem de akademik kayıplara yol açabileceğini ifade etti. Velilerin ve öğrencilerin dikkatli olmaları ve bu tür kurumlardan uzak durmaları gerektiğini belirtti.