ecrübeli ve tecrübesiz adaylara yönelik başvuru şartları

Pegasus tarafından yayınlanan ilana göre, tecrübeli ve tecrübesiz adaylar için ayrı başvuru şartları belirlendi. Tecrübeli kabin memuru adaylarının, havayolu şirketlerinde en az 6 ay deneyim sahibi olmaları ve Kabin Ekibi Temel Eğitim Sertifikası'na sahip olmaları gerekmektedir. Bu adayların en son görevli uçuş tarihlerinin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olmalıdır.

Tecrübesiz kabin memuru adayları ise en az ön lisans mezunu olmalı ve İngilizce dilinde yeterli seviyeye sahip olmalıdır. Ayrıca, adayların 160-180 cm aralığında boy ve belirli fiziksel şartlara sahip olmaları, uçuşa elverişli sağlık durumlarının bulunması gerekmektedir.

Kontrol noktasında motosikletin çarptığı askerimiz şehit oldu Kontrol noktasında motosikletin çarptığı askerimiz şehit oldu

İngilizce bilen adaylar için şartlar

Her iki kategoride de İngilizce dil bilgisi büyük önem taşıyor. Adayların TOEFL 84 veya IELTS 6 puanına sahip olması ya da İngilizce eğitim veren bir üniversiteden mezun olmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayanlar, başvuru sürecinde öne çıkacaklar.

Yabancı dil bilen adaylar için avantajlar

Pegasus, İngilizceye ek olarak ikinci bir yabancı dil bilen adaylar için de alım yapacak. Arapça, Rusça, Farsça, Fransızca, Almanca ve Kırgızca dillerinden birine hakim olan adaylar, bu süreçte avantajlı olacak. Adayların aynı zamanda 160-180 cm aralığında boy ve belirli fiziksel yeterliliklere sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru şartlarında dikkat edilmesi gerekenler

Başvuru yapacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 01.01.1989 ve sonrasında doğmuş olmaları ve İstanbul Anadolu Yakası'nda ikamet etmeleri ya da ikamet edebilecek durumda olmaları gerekmektedir. Ayrıca askerlik görevini tamamlamış ya da en az bir yıl tecil ettirmiş erkek adaylar başvuru yapabilecek.

Adayların, uzun süreli yurtiçi ve yurtdışı görevlerde engellerinin bulunmaması, kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünen yerlerinde dövme, piercing, yara izi ya da yanık izlerinin olmaması gibi kriterler de aranıyor.

Başvuru süreci başladı

İlgili başvuru şartlarını sağlayan adaylar, Pegasus Havayolları'nın ilanına kariyer.net üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuru ekranı açıldı ve başvurular alınmaya başlandı.

Adaylar, başvurularını https://www.kariyer.net/is-ilanlari?fpi=32618&hc=T adresi üzerinden gerçekleştirebilirler.