Türkiye Ekonomisinde Resesyon Riski Artıyor

Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cem Çakmaklı, Prof. Dr. Selva Demiralp ve Doç. Dr. Sevcan Yeşiltaş’ın birlikte hazırladıkları resesyon göstergelerinin, Türkiye ekonomisinde risk sinyali verdiğini açıkladı. Çakmaklı, Türkiye ekonomisinin resesyona girme olasılığının henüz kritik eşikten uzak olduğunu belirtti, ancak alarm işaretleri olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde CNBC-e’de yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinde resesyon ihtimalinin var olduğunu ifade eden Çakmaklı, dezenflasyon sürecinin henüz başlamadığını ve Merkez Bankası'nın faiz indiriminin 2025 yılında gerçekleşmesini beklediğini dile getirmişti.

Çakmaklı, yaptığı açıklamada, eylül ayında Türkiye ekonomisinin resesyona girme olasılığını yüzde 27 olarak hesapladıklarını, bu oranının son yılların en yüksek değeri olduğunu ve ekimde bu oranın daha da artmasını beklediklerini belirtti.

Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 873 Bin Liraya Yükseldi Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 873 Bin Liraya Yükseldi

Türkiye ekonomisinin geçmişte iki dönem üst üste daralma yaşadığı dönemeçlerin, 2008 sonrası bir yıllık süreç ve 2018 yazındaki kur atakları olduğunu ifade eden Çakmaklı, pandemi döneminin de önemli bir faktör olarak değerlendirildiğini söyledi.