Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açmış olan öğretmenlerin ek dersleri artık Halk Eğitim Merkezleri tarafından ödenmeyecek. Peki, ödemeler hangi kurum tarafından yapılacak?

AK Parti milletvekili Ünüvar ile BBP lideri Destici’nin kızları Meclis’te işe alındı AK Parti milletvekili Ünüvar ile BBP lideri Destici’nin kızları Meclis’te işe alındı

Daha önce ek ders ücretlerinin halk eğitim müdürlükleri tarafından hesaplanıp yatırılması, aynı anda okullarda da görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı personeli için uygulama farklılığına sebep olmaktaydı. Okulların yatırdığı ek ders ücretleriyle ilgili sorunlar da yaşanmaktaydı.

Bu durumun yanı sıra, halk eğitim merkezlerinin hazırladığı ek ders puantajlarına ulaşmak ve kontrol etmek de sorun oluşturuyordu.

Bu sebeplerle birlikte, artık halk eğitim müdürlükleri öğretmenlerin sadece ek ders puantajlarını okullara göndermekle görevlendirilmiş durumda. Okul müdürlükleri ise bu puantajların sisteme girilmesinden ve ödemelerin yapılmasından sorumlu olacaklar.

Halk eğitim kurumlarındaki yoğun iş yükünün hafifletilmesi amacıyla böyle bir uygulamaya geçildiği belirtiliyor. Yani halk eğitim merkezlerinde kurs açmış olan öğretmenlerin ek ders puantajları, ilgili kurumlarına DYŞ (Dönüşümlü Yönetim Sistemi) yoluyla gönderilecek ve ödemeler, kadrolarının bulunduğu kurum tarafından gerçekleştirilecek.