Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu... Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon verileriyle birlikte, kira artışlarını da etkileyen Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları netleşti. Buna göre, haziran ayında iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 62,51 olarak belirlendi.

Mayıs ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte iş yerlerine yapılacak kira artış oranı netleşti. TÜİK'in verilerine göre, kira artışlarında baz alınan 12 aylık ortalama verisi de kesinleşmiş oldu. Böylece, Mayıs ayında kiralara uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 62,51 olarak açıklandı.

Konut kiralarında ise yüzde 25’lik tavan zam uygulaması bir ay daha devam edecek. Ancak, 1 Temmuz'dan itibaren bu yüzde 25'lik tavan uygulamasına son verilmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı "uygulamanın devam etmesi için neden görmüyorum" şeklindeki açıklamaları, bu beklentiyi güçlendiriyor.