Silivri'de kurdukları hayvan derneğine yapılan bağışları kişisel amaçları için kullanan ve bu paraları bir kozmetik firmasında aklayan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarına göre, 30 milyon liralık haksız kazanç sağladığı belirlenen 5 kişi yakalandı ve gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Silivri'deki hayvan derneğinin bağışları kendi hesaplarına geçirdiğini tespit etti.

MASAK'ın raporuna göre, 2021-2024 yılları arasında derneğin hesaplarına toplam 37 milyon 323 bin 777 lira giriş yapıldı. Bu meblağın 30 milyon lirasının bağışlardan geldiği ve bu paraların yaklaşık 3 bin işlemle dernek yetkililerinin kişisel hesaplarına aktarıldığı saptandı. Ayrıca, bağış paralarının bir kısmının kozmetik malzeme hizmeti veren bir firma aracılığıyla aklandığı belirlendi.

Binlerce Öğretmen MEB'den Bu Haberi Bekliyor: Konu Meclis Gündemine Taşındı Binlerce Öğretmen MEB'den Bu Haberi Bekliyor: Konu Meclis Gündemine Taşındı

Operasyon kapsamında, bağışları şahsi hesabına geçirdiği tespit edilen kozmetik firma sahibinin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli bu sabah düzenlenen eş zamanlı baskınlarda yakalanarak gözaltına alındı.