Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak 20 bin öğretmen ataması için mülakatlar 1 Temmuz'da gerçekleştirildi. Öğretmenler, mülakat sonuçlarının açıklanmasını sabırsızlıkla beklerken, İyi Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, bu durumu Meclis gündemine taşıdı.

"Kanuna Aykırı"

Kürşad Zorlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen alımında yüzde 50 mülakat kuralı getirerek sözlü mülakat puanını KPSS puanıyla birlikte değerlendirdiğini hatırlattı ve bu uygulamanın kanuna aykırı olduğunu savundu. Zorlu, bu konuda çeşitli görüşmeler yapmalarına rağmen Bakanlığın geri adım atmadığını belirtti.

İktisatçı Mahfi Eğilmez: Ekonominin Görünümü Slumpflasyona İşaret Ediyor İktisatçı Mahfi Eğilmez: Ekonominin Görünümü Slumpflasyona İşaret Ediyor

Sonuçlar Neden Açıklanmıyor?

Zorlu, sonuç almadıkları için öğretmen alımındaki mülakat uygulamasını yargıya taşıdıklarını, ancak iki ay geçmesine rağmen mahkemede yürütmeyi durdurma taleplerinin sonuçlanmadığını ifade etti. "Telafisi zor zararlar ortaya çıkaracak bu uygulama karşısında acilen yürütmenin durdurulması talebimiz karara bağlanmalıydı" diyen Zorlu, Bakanlığın muhtemelen yargının uygulamayı iptal edecek bir karar vermesi tehlikesi gördüğü için mülakat sonuçlarını açıklamadığını iddia etti. "Yeni bir adaletsizliğe sebep olmayın. Derhal mülakat sonuçlarını açıklayın," diyerek sözlerini sürdürdü.

Zorlu, ayrıca okul öncesi öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek uygulamasının devam etmesi gerektiğini vurguladı. Huzurevleriyle ilgili de çok sayıda şikayet aldıklarını dile getirerek, huzurevi sayısının her geçen gün azaldığını ve binlerce vatandaşın bu kurumlara yerleşmek için sıra beklediğini belirtti. Zorlu, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.