Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in adıyla dolandırıcılık: 4 ilde 7 gözaltı

Tekirdağ merkezli gerçekleştirilen bir operasyonda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in adıyla dolandırıcılık yapan 7 kişi gözaltına alındı.

Abone Ol

Tekirdağ merkezli gerçekleştirilen bir operasyonda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in adıyla dolandırıcılık yapan 7 kişi gözaltına alındı. Dolandırıcılar, çaldıkları sosyal medya hesapları üzerinden "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Her haneye 5 bin TL yardım yapılacak" şeklinde paylaşımlar yaparak vatandaşları tuzağa düşürdü. Operasyon, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Sivas illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvuran S.D., Instagram hesabının çalındığını ve bu hesaptan "Her haneye 5 bin TL yardım yapılacağı" şeklinde bir paylaşım yapıldığını bildirdi. D.D. isimli şahıs, bu paylaşımı gerçek zannederek dolandırıcılara 5 bin TL gönderdi.

Yapılan incelemelerde, şüphelilere ait 19 ayrı banka hesabında toplam 87 milyon TL tutarında para hareketliliği tespit edildi.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve çeşitli birimlerin katılımıyla Kocaeli, Sakarya ve Sivas illerinde 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı ve aramalarda 13 cep telefonu, 13 sim kart, 1 dizüstü bilgisayar, 1 DVD-R ve 1 M2SSD ele geçirildi.

Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.