Evde bakım yardımı ödemeleri bayramdan önce hesaplarda olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımı ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağını bildirdi. Bu ödemeler, tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla her ay düzenli olarak yapılıyor. Bakan Göktaş, ödemelerin toplam 4.2 milyar TL olduğunu açıkladı.

Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

Engelli vatandaşların evde bakımı öncelikli

Bakan Göktaş, engelli vatandaşların evde bakımını öncelik olarak belirlediklerini vurguladı. Evde bakım yardımı, 2006 yılında engelli bireylerin aile yanında desteklenmesi amacıyla başlatıldı. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini koruyarak evde bakımını sağlamak önceliğimiz. Bu yardımla, engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, aileleriyle birlikte yaşamalarını destekliyoruz" dedi.

Hak temelli sosyal hizmet politikası

Bakan Göktaş, engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşabilmesi için hak temelli politikalar geliştirdiklerini belirtti. "Engelli bireylerin her alanda haklarını korumak ve geliştirmek için çalışıyoruz. Sosyal hizmet modellerimizle toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ödemeler yarın hesaplarda

Evde bakım yardımı kapsamında her hak sahibi başına aylık 7.608 TL ödeme yapıldığını belirten Bakan Göktaş, ödemelerin yarın hesaplara yatırılacağını söyledi. Bu ay, evde bakım yardımından yararlanan 560 bin vatandaş için toplam 4.2 milyar TL ödeme yapılacak. Bakan Göktaş, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde, engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımları sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.