Güncel

Hiç ev sahibi olmayanlara müjde: Konut kampanyasının detayları belli oldu!

Son dakika gelişmeleri arasında yer alan ve birçok kişinin yüzünü güldürecek haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Plan (OVP) kapsamında dar gelirliler için önemli bir açıklamada bulundu. Peki, bu sosyal konut kampanyası ve kredi desteği kimleri kapsıyor ve başvuru şartları neler? İşte detaylar.

Abone Ol

Son günlerin gözde haberi şüphesiz evi olmayanlar için başlatılan konut kampanyası oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından OVP kapsamında dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerinin müjdesi verildi.

Erdoğan'dan dar gelirlilere konut müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Plan'da (OVP) dar gelirlilere konut edindirme konusunda umut vaat eden açıklamalar yaptı. "Yeni sosyal konut projeleri geliştirerek dar gelirlilere konut vereceğiz," dedi Erdoğan. Bu açıklama, özellikle kira derdiyle boğuşan ve bir türlü konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşları heyecanlandırdı.

Dar gelirliler neden bu kampanyadan faydalanmalı?

Kampanya, kira ve konut fiyatlarındaki artışı göz önünde bulunduruyor. Pandemi sürecinde konut arzında yaşanan daralmayı ele alacak ve depremden kaynaklı konut kayıplarını telafi etmeye yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceği belirtildi. Bu kampanya ile "dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkanı artırılacak."

Kredi kullanım şartları neler?

Bu projede kredi kullanım şartları da oldukça cazip. Kamu bankaları, ilk kez konut alacak dar ve orta gelirli vatandaşlara özel koşullar sağlayacak. Bu koşullar, belirli standartlar ve uygun fiyat aralığı gözetilerek yeni başlayan projelere uygulanacak. Ancak kampanyanın en dikkat çeken kısmı, kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredilerinin 1.20 faizli ve 180 ay vadeli olması planlanıyor.