Güncel

Honda arabası olanlar dikkat! Honda, 1,7 milyon aracını direksiyon sorunu nedeniyle geri çağırıyor

Honda, direksiyon sistemiyle ilgili yaşanan bir üretim hatası nedeniyle 1,7 milyon aracını geri çağırma kararı aldı. Bu geri çağırma, 2022-2025 model yıllarına ait çeşitli araçları kapsıyor ve ciddi kaza riskini artıran bir teknik sorun nedeniyle gerçekleşiyor.

Abone Ol

Hangi modeller etkilendi?

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamada, geri çağırma kararının geniş bir model yelpazesini kapsadığı belirtildi. 2023-2025 model yıllarına ait Acura Integra, Civic Type R, CR-V Hybrid, CR-V, HR-V, 2022-2025 model Civic, Civic Hatchback, 2024-2025 model Acura Integra Type S ve 2025 model CR-V Fuel Cell EV, Civic Hybrid ile Civic Hatchback Hybrid araçları bu geri çağırmadan etkilenen modeller arasında yer alıyor.

Direksiyon sorunu ve kaza riski

Honda, geri çağırma kararının direksiyon dişli kutusundaki bir üretim hatasından kaynaklandığını belirtti. Söz konusu hata, direksiyon sisteminde aşırı iç sürtünmeye neden olarak, sürücülerin direksiyonu çevirmekte zorlanmasına yol açabiliyor. Bu da araç kontrolünü olumsuz etkileyerek, kaza ve yaralanma riskini artırıyor.