İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'daki "Yenidoğan Çetesi" soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, bebeklerin hayatını tehlikeye atarak haksız kazanç sağlayan bu çeteye yönelik yargı sürecinin başladığını ve devam ettiğini belirtti. 16 Ekim 2024 tarihinde hazırlanan iddianame kapsamında 47 kişi hakkında suçlamalar bulunduğunu ve bu kişilerden 22'sinin tutuklu olduğunu açıkladı.

Kamu personeline 2025'te 3,5 trilyon lira ödeme yapılacak Kamu personeline 2025'te 3,5 trilyon lira ödeme yapılacak

Soruşturmanın, bir annenin CİMER’e yaptığı ihbarla başladığını ifade eden Yerlikaya, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün de bu konuda bildirimde bulunduğunu söyledi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen soruşturma, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından titizlikle ele alınarak, 21 Mayıs 2023 tarihinde başlatıldı ve 20 Haziran 2023 itibarıyla kapsamlı bir çalışma tamamlandı.

Bakan Yerlikaya, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın da soruşturmaya katkı sağladığını vurguladı ve üç bakanlığın iş birliğiyle bu vicdansız şüphelilerin adalete teslim edildiğini ifade etti. Yerlikaya, "Soruşturma çok yönlü ve titizlikle devam ediyor. Yargı sürecinden çıkacak kararı hep birlikte göreceğiz. Temennimiz, bu tür vicdanları yaralayan suçların bir daha yaşanmaması" dedi.