İstanbul'da yeni doğan bebeklerin ölümlerine neden olmakla suçlanan ve kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen grubun liderlerinden Fırat Sarı'nın ifadesi basına yansıdı. Sarı, tıp fakültesinde okurken PKK üyeliği suçlamasıyla hapis cezası aldığını ve 5 yıl kadar cezaevinde kaldığını belirtti. Cezaevinden çıktıktan sonra eğitimine devam ederek mezun olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan 'Yenidoğan Çetesi' Soruşturması Hakkında Açıklama İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan 'Yenidoğan Çetesi' Soruşturması Hakkında Açıklama

Fırat Sarı, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) haksız kazanç sağlamak amacıyla bebekleri anlaşmalı hastanelerde yoğun bakımda tuttuğu iddialarına karşı savunmasında, her şeyin prosedüre uygun olduğunu öne sürdü. Sarı, "İddia edildiği gibi bakımsızlıktan ölen bir bebek yoktur. Tam zamanlı doktor olarak görev yapıyorum ve gerekli hemşire sayısı da sağlanmaktadır" dedi.

Banka hesaplarındaki hareketler hakkında ise Sarı, bu paraların motivasyon amaçlı olarak danışmanlık verdiği hastanelerdeki çalışanlara gönderildiğini iddia etti. Ayrıca, hastanelerdeki doktor ve sağlık çalışanlarına yanlış beyan veya usulsüz işlemler yapılması talimatı vermediğini vurgulayan Sarı, ilaç saklanması ya da hastalara uygulanmayan tedavilerin yapılmış gibi gösterilmesi gibi suçlamaları da reddetti.