Güncel

İki Öğretmeni Darp Etmişti! Saldırı ve Tehditten Yargılanacak

İbrahim D., kardeşinin sınıf tekrarı yapacağı iddiasıyla 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde iki öğretmeni darp ettiği ve tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanacak

Abone Ol

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Haziran'da 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görevli iki öğretmeni darp eden İbrahim D. hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, olay gününde İbrahim D.'nin babasının okula giderek çocuğunun sınıfta bırakılmasına tepki gösterdiği, öğretmen Vedat K. ile tartıştıktan sonra okuldan ayrıldığı belirtildi.

İddianamede, bu tartışmadan kısa süre sonra İbrahim D.'nin okula gelerek öğretmenler odasına girdiği ve burada öğretmen Vedat K.'yi yumrukladığı, araya giren öğretmen Orhan B.'yi de darp ettiği aktarıldı. Ayrıca İbrahim D.'nin iki öğretmeni "Mustafa Kemal Mahallesi'ni toplayacağım, gününüzü göreceksiniz." diyerek tehdit ettiği ifade edildi.

Öğretmenlerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, İbrahim D.'nin suçlamaları reddettiği, ancak iddianamede öğretmenlerin yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek nitelikte olduğuna yer verildi. İbrahim D.'nin kamu görevi yürüten öğretmenlere yönelik kasten yaralama ve zincirleme tehdit suçlarından yargılanması talep edildi. Bu kapsamda, şüphelinin toplamda 8 aydan 8 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Olayın yaşandığı 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 9. sınıf öğrencisi olan kardeşinin sınıf tekrarı yapacağını iddia eden İbrahim D.'nin, öğretmenler Vedat K. ve Orhan B.'yi darp ettiği kaydedildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan İbrahim D., "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" suçundan tutuklanmış, ancak bir süre sonra serbest bırakılmıştı.