İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de lider değişimi gerekliliği çağrısına devam ediyor ve bu kez yazılı bir açıklama yaparak mesajını güçlendirdi. Bugünkü yazısında, değişimin "mahalli aktörlerle" gerçekleşebileceğini savunarak, belirgin bir "korkak" imasında bulundu.

Son günlerde CHP'de liderlik değişimi tartışmaları hız kazanmıştı ve İBB Başkanı İmamoğlu'nun bu konudaki açık çağrıları dikkat çekmişti. Parti içinde liderlik yarışı başlamışken, İmamoğlu'nun genel başkanlık için aday olmak istediği konusunda spekülasyonlar mevcut.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

Gazete Oksijen'de kaleme aldığı yazısında İmamoğlu, CHP'nin ihtiyaç duyduğu liderin "mahalli aktör" ve "cesur lider" olması gerektiğini ifade etti. Bu ifadelerle kendi liderlik niteliklerine vurgu yapmış gibi göründü. Ayrıca, "Demokratik liderin misyonunu yerine getiremediğinde görevi bırakmayı bildiğini" belirterek, güçlü bir liderin korkaklık göstermeyeceğine atıfta bulundu.