Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Partinin genel başkanlık koltuğu için 'değişim' çağrıları yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, internet üzerinden gizli bir toplantıya başkanlık ettiği iddialarıyla gündeme geldi. Görüntülerde, CHP'nin önde gelen isimleri ve Parti Meclisi üyelerinin, mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı net bir şekilde harekete geçtiği görülüyor.

Başarısız seçim sonuçlarının ardından parti içinde değişim talep eden İmamoğlu, "Menzile yürümekte net olarak kararlıyım. Değişim şarttır" ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na mesaj verdi ve 'iktidar için değişim' temasıyla bir internet sitesi kurdu. İnternete sızan toplantı görüntülerinde İmamoğlu ve diğer önemli parti üyeleri, CHP içinde radikal bir değişim arayışında oldukları izlenimi veriyor.

Toplantıda 'Kılıçdaroğlu'suz alternatif olağanüstü kurultay' söylemini dile getiren İmamoğlu, parti içi yapılanmada ciddi değişikliklerin yapılması gerektiğine vurgu yapıyor. Parti Meclisi sürecinin de gözden geçirildiği bu toplantıda, özellikle örgütün görev alma sürecine dair bir hazırlık yapıldığı ve bu konuda İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın'ın bir süreç başlattığı belirtiliyor.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılacak? Emeklinin Maaş Takvimi Belli Oldu Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılacak? Emeklinin Maaş Takvimi Belli Oldu

Görüşmede ayrıca İmamoğlu'nun, toplantıya katılan bir kişinin kim olduğunu sorduğu anlaşılıyor. Ancak görüntülerin nasıl sızdırıldığı ve kim tarafından kaydedildiği henüz açıklığa kavuşmuş değil.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, CHP Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ve diğer önemli parti üyeleri, İmamoğlu'nun öncülüğünde bu önemli toplantıya katılan isimler arasında yer alıyor.

Görüntülerde ayrıca, CHP Parti Meclisi üyelerinin ve il başkanlarının imza attığı bir dilekçe üzerinde çalışmalar yapıldığı görülüyor. İmza verenlerin imzalarını geri çekmemesi için baskı yapıldığı izlenimi veren bu anlar da dikkat çekiyor.