Elektriğe Gizli Zam mı Geliyor? EPDK'nın Yeni Tarife Değişikliği Elektriğe Gizli Zam mı Geliyor? EPDK'nın Yeni Tarife Değişikliği

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisindeki son dönemdeki gelişmelerle ilgili olumlu değerlendirmelerde bulundu. Kammer, geçen yıldan bu yana Türkiye'deki ekonomi politikalarında yapılan değişikliklerin olumlu sonuçlar verdiğini belirtti ve bu değişimlerin özellikle kriz riskini azaltmada ve enflasyonu düşürmede önemli etkileri olduğunu vurguladı.

Buna rağmen, enflasyonla mücadelenin henüz tamamlanmadığını ifade eden Kammer, para politikasındaki kısıtlamaların erken gevşetilmemesi gerektiğini söyledi. IMF, Türkiye'ye yönelik tavsiyelerinde gelir politikalarına odaklanılmasını önerirken, özellikle asgari ücret artışlarının ileriye dönük bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini belirtti. Kammer, mali ayarlamaların enflasyonla mücadelede yardımcı olacağını ve bu adımların ekonomik kredibiliteyi artıracağını dile getirdi.