Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, bu hafta sonu Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşanacak.

Asgari ücret zammında kulisler hareketlendi! İşte hükümetin konuştuğu ihtimaller Asgari ücret zammında kulisler hareketlendi! İşte hükümetin konuştuğu ihtimaller

MGM, özellikle üç büyük şehirdeki hava durumunu paylaştı. İstanbul'da gündüz sıcaklığın 20 dereceye kadar çıkması beklenirken, akşam saatlerinde bu sıcaklık 10 dereceye düşeceği tahmin ediliyor. Ankara'da ise gündüz sıcaklığı 20 derecenin üzerine çıkarken, akşam saatlerinde 5 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor. İzmir'de de gündüz 25 dereceye ulaşan sıcaklık, akşam saatlerinde 14 dereceye inecek.

Ayrıca, Meteoroloji, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Sinop çevreleri, Kastamonu’nun kıyı bölgeleri ve Balıkesir’in kuzey kıyılarında yağmur ve sağanak beklediğini duyurdu. Ülke genelinde sıcaklıkta kayda değer bir değişiklik beklenmiyor.

Ege Bölgesi’nde gökyüzü genellikle az bulutlu olacak, ancak yer yer sis etkili olmaya devam ediyor. İç kesimlerde sıcaklık 17-18 derece, kıyı kesimlerinde ise 25-26 derece civarında ölçülüyor.

Akdeniz Bölgesi de az bulutlu bir havaya sahip. Antalya’da sıcaklık 28, Adana’da 29, Kahramanmaraş’ta 25 ve Hatay’da 26 derece civarında seyrediyor.

İç Anadolu Bölgesi’nde ise sisli ve puslu bir hava hakim. Ankara’da 18, Eskişehir’de 19, Sivas’ta ise 12 derece sıcaklık ölçülüyor. Gece sıcaklıklarının genellikle 5 derecenin altına düşmesi bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi’nin orta ve doğu kesimlerinde yağışların devam etmesi öngörülüyor ve bu yağışların doğu kesimlerde daha kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgede sıcaklık 16-17 derece civarında seyrediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur görülecek, diğer bölgelerde ise hava parçalı bulutlu olacak. Kars’ta sıcaklık 10, Elazığ’da 18, Hakkari’de ise 14 derece ölçülüyor. Kuzey kesimlerde gece sıcaklıkları sıfırın altına inebilir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise önümüzdeki üç gün boyunca az bulutlu bir hava bekleniyor ve sıcaklık 20 ile 25 derece arasında değişecek.