Mardin'de görev yapan Üsteğmen Fatih Çelik, kalp krizi geçirdikten sonra tedavi için kaldırıldığı hastanede beyin kanaması nedeniyle yaşamını yitirdi. 30 yaşındaki Çelik'in cenazesi, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Narmanlı Camisi'nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu. Törende helallik alınmasının ardından cenaze namazı kılındı. Nişanlı olduğu öğrenilen Çelik’in cenazesi, askerlerin omuzlarında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konularak Asri Mezarlık’a götürüldü.

TBMM'den yeni haftada yoğun mesai: İşte gündem maddeleri TBMM'den yeni haftada yoğun mesai: İşte gündem maddeleri

Cenaze namazına Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut ile şehidin yakınları ve askerler katıldı.

Geçen yıl 18 Aralık’ta Mardin’de kalp krizi geçiren Üsteğmen Fatih Çelik, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Tedavisi bir süre Mardin'de devam eden Çelik, 6 Ocak’ta Erzurum’a sevk edilmiş ve tedavi gördüğü yoğun bakımda beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Çelik’in ölümü, ailesi ve silah arkadaşları tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı.